Karakterek

Lily Penhallow/ Lucie Delon
Egy lány, aki mindent feladott a szerelemért. Lily mindig is tehetséges Árnyvadász volt, de sosem hitt a törvény mindenhatóságában. Így amikor rájött, mit tervez az Inkvizítor, gondolkodás nélkül cselekedett, aminek meg lett a következménye. Elvették az emlékeit, s minden, ami fontos volt számára, a felejtés homályába merült. Franciaországba költözik, s azt hiszi magáról, hogy az élete normális, hogy a neve Lucie Delon, és ő is csak egy, a milliónyi diákból, egészen egy bizonyos pillanatig, ami megváltoztat mindent. 

Will Herondale
William Herondale, Lily egykori szerelme, egy Árnyvadász, aki beképzeltségével és humorával álcázza az érzelmeit. Mindig benne van a bajban, és szinte senki sem tudja, mi jár a fejében, egyetlen embert kivéve, akit elvett tőle a Klávé. Legjobb barátja, és egyben parabataija, Jem, az egyetlen személy, akiben feltétel nélkül megbízik, és akit bár nem teljesen, de azért igenis közel engedett magához.
Szüleit kiskorában elhagyta, így a Londoni Intézet lakója.


Jem Carstairs
Félig kínai, félig angol származású fiú, akinek a szüleit lemészárolta egy démon. Will parabataija, aki mellett feltétel nélkül kiáll, még akkor is, ha a fiú rosszban sántikál. Démonmérgezés áldozata, így napról napra haldoklik, és hiába keresték a többiek a gyógymódot, eddig nem találták meg. Nagyon jólelkű, igazi úriember. 

Magnus Bane
New York város fő boszorkánymestere, hatalmas erővel bír. Egyszerre vonzódik a férfiakhoz és a nőkhöz. Több száz éves, akinek viszonya volt már több Alvilági vezetővel is. Amikor Lilyt elítélték, az elsők között volt, akik kiálltak a lány mellett, azonban megmenteni még ő sem tudta. Magnus vitte el a lányt Franciaországba, ő keresett neki családot és ő változtatta meg a körülötte élő emberek emlékeit, melyek múltjában így már a lány is szerepelt.


Pierre Bourg
Lily barátja, akivel egy szórakozóhelyen ismerkedtek meg. Nagyon szereti a lányt, és minden furcsasága ellenére mellette áll, bár nem nagyon tetszik neki, hogy titkok mögé rejtőzik. Amikor elutaznak a nagyszüleihez, szomorúan kell tudomásul vennie, hogy akit eddig ismert, egy teljesen más lány, mint akinek hitte. 


Chloe Dessauge
Lily legjobb barátnője, szinte az egyetlen, aki Párizsban lakik a szüleivel. Imád rajzolni, és szeretne híres képregényrajzoló lenni. Amikor barátnője elmondja neki, milyen zavaros dolgok történtek az életében, eleinte kineveti, és egyáltalán nem veszi komolyan, végül elmebajosnak titulálja.

Charlotte Branwell
Lily és ő már kislány koruk óta barátok, hiszen a szüleik is jóban voltak. Amikor a Penhallow család kis híján kihalt, Lily hozzájuk költözött, és parabataikká váltak. Az Intézet többi lakójával ellentétben, tisztában van vele, hogy Lily él, s amikor visszacsöppen az életükbe, kész mindenre, hogy barátnőjét megvédje. Még az sem érdekli, hogy a törvény halállal bünteti azt, aki a száműzöttel kapcsolatba lép.


Sophie Collins
A londoni Intézet cselédje és barátja, aki elvégez mindennemű házimunkát, amit csak el lehet képzelni. Tiszteli és szereti Charlottet, s bár nem Árnyvadász, csupán egy egyszerű ember, aki látja őket, még akkor is ha álca mögé rejtőznek, mélyen legbelül szerelmet táplál Jem iránt, mindannak ellenére, hogy a fiú nem viszonozza féltve őrzött érzelmeit. 


Gideon Lightwood
A fiú, aki mindig merev, egy percre sem engedi el magát és leginkább a szabályoknak megfelelően él. Tisztelettudó, okos és kiváló harcos. Amikor megtudja, hogy Lily életben van, nem akarja egyből feladni, még annak ellenére sem, hogy az egész családja másképp cselekedne a helyében. 
Az Intézetben megismeri Sophie-t, akit az arcán húzódó csúnya heg ellenére is elragadónak talál.


Gabriel Lightwood
Bátyjával ellentétben igencsak temperamentumos, hiszen képtelen ellenszegülni az érzelmeinek. Szívből gyűlöli Willt, és ezt az undort minden egyes alkalommal kimutatja, valahányszor találkoznak. Szüntelen ott él benne a megfelelési kényszer, leginkább az apja irányába. Képtelen belátni, hogy akit annyira tisztel, áskálódó. Amikor rájön, hogy Lily él azonnal rohanna az apjához, ugyanis megtalálta Will gyenge pontját - amit azonnal ki is használna.


Cecily Herondale
Egy lány, aki azt hitte mind a két testvérét elvesztette; örökre. Amikor egyik nap csapot-papot maga mögött hagyva megkeresi az elveszettnek hitt bátyját, egyikük sem tudja, hogyan kezeljék a helyzetet. Will távolságtartó lesz vele szemben, s a figyelemre vágyakozó Cecily egyfolytában bajba keveredik, hogy a bátyja eszébe juttassa: Igenis létezik!


Benedict Lightwood
Benedict Ligtwood egy igen gazdag és befolyásos Árnyvadász, aki mindig és mindig többre vágyik. Több erőre, több hatalomra. Meg akarja szerezni magának a londoni Intézetet, s ezért bármeddig képes elmenni.

7 megjegyzés:

 1. mi az igazi neve lilynek a való életbe?

  VálaszTörlés
 2. theresa grey hova lett?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :)
   Bármennyire is szerettem a könyvsorozatban, ebben a történetben Tessa nem létezik és sohasem létezett. Azért döntöttem így, mert Lilyt Will mellé szántam, és a könyvben olyan erős volt a kapocs Tessa és Will között, hogy képtelen lettem volna meggyengíteni, így teljesen elvágtam. Sajnálom. Remélem, ennek ellenére meg tetszeni fog a történet. :)
   Millio puszi Xx

   Törlés
 3. Ki játsza Willt?

  VálaszTörlés