2014. augusztus 1., péntek

Top 5 női karakter - saját vélemény

Sziasztok!
Ezúttal nem új résszel érkezem, hanem egy játékkal, amire FantasyGirl meg. A lényeg a lényeg, most megosztom veletek az én saját top öt listámat, ami a kedvenc női karaktereimet illeti. Nem volt benne a szabályzatban - én legalábbis nem láttam - semmiféle kikötés. Így ennek tükrében választottam.

Ötödik
Katniss Everdeen
Suzanne Collins: Éhezők viadala × trilógia
Katniss, bár csupán csak egy tinédzser - aki néha nagyon idegesítő tud lenni -, kiérdemelte az ötödik helyet. Először talán két éve találkoztam az Éhezők viadalával és akkor is csupán a filmet néztem meg, de azóta a könyvek rajongója lettem. A lány, aki lángra lobbant. Sokat tanultam tőle arról, mi is a kitartás vagy az önfeláldozás. Képes volt a halálba menetelni, hogy megmentse a testvérét, akit egyébként akár már a következő évben, ismételten kiválaszthattak volna. Nem érdekelte más, csak az adott pillanat, nem mérlegelt, hanem döntött. Amikor bekerült az arénába, képes volt ölni, majd megmenteni Peeta életét. Nem hiába lett ő a lázadás szimbóluma. A harmadik kötetben kissé megőrült - a szó minden értelmében -, ennek ellenére képtelen voltam elítélni, sőt! Együtt éreztem vele, hiszen rengeteget vesztett, mégis talpra állt. Sokan példát vehetnének róla.

Negyedik
Isabelle Lightwood
Cassandra Clare: Végzet Ereklyéi × könyvsorozat
Isabelle az első kötetben még nem tartozott a kedvenceim közé, sőt, egyenesen utáltam, amiért olyan felsőbbrendűen viselkedett a körülötte élő emberekkel - kivéve a testvéreit. De, amikor Simon vámpírrá vált, és szépen lassan közelebb került a lányhoz, vele együtt én is beleszerettem. Rájöttem, mit miért csinált - hogy a törhetetlen álca mögött igenis vannak érzelmek, félelmek. Három fiútestvérrel kellett felnőnie, körülük kettő idősebb volt nála, ami valljuk be... nem könnyű. Amikor Clary belépett az életébe, meglátta benne a vetélytársat, nem csoda, hogy annyira ellenszenves volt. Főleg, hogy a későbbiekben Simon - az Izzy iránt táplált szerelme ellenére is - egyfolytában a legjobb barátja körül lófrált. Melyik lány nem mászna a falra egy ilyen fiútól - főleg, hogy már nem is volt olyan közömbös számára, mint az elején.

Harmadik
Tadleigh Hawke
Tyra W.: Elemi ösztön  × blog
Tadleigh a többiekkel ellentétben nem egy híres könyv vagy sorozat főszereplője, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem ér fel hozzájuk, mi több, nem szállhat versenybe velük - nem hiába érdemelte ki ezt az előkelő helyezést. Imádom benne a nyers humorát és azt, ahogy hozzáállt a természetfelettihez. Még akkor sem tört meg, amikor elrabolták és szó szerint pépesre verték, hanem küzdött. Kiállt egy Vadász ellen, akinek hatalmasabb ereje volt, mint egy kigyúrt férfinak és ez tiszteletreméltó. Emelt fővel viseli a bukásait, nem tökéletes, mégis a maximumra törekszik. Nem adta fel, amikor egyetlen kinézis irányítását sem volt képes elsajátítani. Nem hátrált meg, amikor beledobták a mély vízbe, és csalinak használták egy csapat Manipulátor elfogásához. Taddynek megvannak a maga gyengeségei, a maga félelmei - arról nem is beszélve, hogy még hírből sem ismeri a hidegvérű gondolkozást, de épp ezért szeretem annyira. Megtestesíti az önállóságot, amire én is törekszem.

Második
June Iparis
Marie Lu: Legenda × könyvsorozat
June az egyik kedvenc könyvkarakterem, hiszen talpraesett, hidegvérű, okos, erős... már-már tökéletes. Egyetlen apróságot kivéve: fékezhetetlen, és ha valamit a fejébe vesz, nincs az az Isten, aki az útjába állhat. Amikor megölték az bátyját, elhatározta, hogy elkapja az elkövetőt, még annak ellenére is, hogy Dayt még senkinek sem sikerült elfognia. Beépül a nyomornegyed lakói közé - úgy, hogy eddig az evőeszközei is drágábbak voltak, mint a negyed lakóinak házai -, s bár meg kéne húzódnia a sötétben, véletlenül belekeveredik egy bunyóba - ezzel megmentve egy kislányt attól, hogy szétverjék. Day azonnal felfigyel rá, hiszen Tess - a lány, akit megment - egy számára fontos személy. Viszonozza a védelmet, amikor a feldühödött tömeg June életére tör... nem hagyja, hogy megöljék. Persze sem June, sem Day nem tudja, kivel barátkoznak össze; az ellenséggel. Tiszteltem a lányban, hogy a gyengéd érzelmei ellenére képes volt feladni a fiút egy nagyobb jó érdekében, a bátyja emléke miatt. Sok hősszerelmes megfutamodott volna, és épp ez az, ami kiemelte őt a tömegből. Az elkötelezettsége. Persze végül kiderült az igazság, hogy ki volt az igazi gyilkos, s akkor már azon volt, hogy megmentse a fiút, akibe beleszeretett. Sikerült kimenekítenie egy katonákkal teli épületből... 

Első
Katherine Pierce
The Vampire Diaries × sorozat
Katherine, vagyis az a női karakter, aki egyetlen listáról sem hiányozhat. Már öt éve nézem a Vámpírnaplókat, és még nem találtam olyan szereplőt, aki felért volna hozzá - talán csak Klaust, de hát ő nem nő. Imádom benne, hogy kegyetlen, hogy bármin és bárkin képes átgázolni csak, hogy életben maradjon. Egy igazi túlélő. Nem bujkált, nem hunyászkodott meg; élt. Elcsavarta a Salvatore testvérek fejét, kikezdett egy Eredeti vámpírral, még egy Vérfarkast is elcsábított, hogy megszerezze a Holdkövet. A nyers humora magával ragadó, a személyisége páratlan.
Sajnáltam, amikor kiírták a sorozatból, nélküle meggyengült a TVD.


Akiket meghívnék erre a játékra:

2 megjegyzés:

  1. Drága, drága Szerecsendio! ♡

    Először is, most arra fogom az elhomályosult tekintetemet, hogy bizonyára csak a hormonok teszik, vagy a légkondi kezdte ki a szememet... de most ez... szavak nincsenek arra, amit érzek.
    Szerintem el se tudod képzelni, mekkora megtiszteltetés az számomra - milyen hatalmas elismerés és öröm az számomra -, hogy az én karakteremet, az én kitalált főszereplőlányomat méltónak találtad, hogy ezen a listán feltűnjön. Ráadásul harmadik helyezettként!
    Most olyan érzések kavarognak bennem - a hála, a boldogság és a meghatódottság mellett -, amik eddig nem igen jelentek meg nálam és talán ezért se tudom rendesen körülírni őket.
    Ám egy biztos: elképesztően köszönöm. Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
    Biztos vagyok benne, hogy bármi jöjjön is, erre a dologra mindig emlékezni vagyok, s ezt komolyan nem fogom tudni elégszer megköszönni Neked.

    Nagyon sokszor ölel, Tyra W.

    Ui.: Bocsánat erre a hirtelen érzelmi-kitörésre, biztos, csak a légkondi...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes, drága Tyra!
      Hahaha, nagyon édes vagy, és igen, biztos vagyok benne, hogy a légkondi a hibás. Mi más lehetne?!
      Örülök neki, hogy ennyire sokat jelent neked az, hogy Taddy felkerült a listámra, boldog vagyok, amiért boldoggá tettelek. Legalább ennyivel meghálálhattam neked, hogy megalkottad ezt a csodálatos történetet, aminek vérbeli rajongójává váltam.
      Nem kell megköszönnöd semmit, én köszönöm, hogy írod! <3
      Millio puszi Xx Kellemes nyarat <3

      Törlés